Casa de la Alegría: het begint allemaal met een reis naar Cochabamba in 2011. Een Antropologie studente reist naar Bolivia om haar master te doen. Binnen enkele weken wordt ze verliefd op het land, de mensen en de stad Cochabamba. Deze studente is onze oprichtster Laurie. Het leven in Bolivia is een leven vol contrasten. Het leven hier betekent ook oog in oog staan met de uitdagingen van de lokale bevolking, de armoede, het lijden. Er zijn kinderen die werken om hun gezin  te onderhouden, ouders die moeite hebben om rond te komen, genoodzaakt zijn verschillende banen te hebben waardoor ze weinig of geen tijd hebben om voor hun kinderen te zorgen. Cycli van agressie, geweld en verwaarlozing zijn wat veel kinderen tegenkomen als ze opgroeien.

Na vier maanden in Bolivia te hebben doorgebracht moet Laurie terug naar Nederland, echter wetende dat ze haar thuis heeft gevonden. Ze weet dat ze deze kinderen moet helpen. En zo wordt Casa de la Alegría geboren. Laurie en de nieuwe raad van bestuur werken onvermoeibaar voor de stichting. Hun missie is om Boliviaanse kinderen te helpen sociale vaardigheden te ontwikkelen, hun zelfvertrouwen te vergroten en hen in staat te stellen zich los te maken van geweld en verslaving.

Tegenwoordig heeft Casa de la Alegría Boliviaanse maatschappelijk werkers en psychologen in dienst. Casa de la Alegría traint en biedt therapeutische groepen voor kinderen en adolescenten aan overal in de stad en heeft een netwerk van vrijwilligers uit Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. En Laurie? Ze heeft haar thuis hier in Cochabamba gevonden: ze leidt de stichting, traint de leraren en helpt simpelweg de kinderen.